Contact Us

Global Import Trades

Financier uw internationale ambities

U heeft de ambitie de grens over te gaan met uw product? U wit gaan exporteren maar u heeft nog geen enkele ervaring op dit terrein. Of u bent al actief in het buitenland, maar u wilt uw bestaande marktaandeel in die landen uitbreiden? Of u wilt juist nieuwe kansen en mogelijkheden benutten door op zoek te gaan naar nieuwe markten of landen? Wat uw vraag ook is, wat u zeker graag wilt weten is hoe u deze internationale ambitie kunt financieren.

Hoe bereid ik mij voor op internationaal ondernemen?

Groeien met uw bedrijf door internationaal te (gaan) ondernemen kent vele voordelen, maar zeker ook valkuilen. Deze kunnen u veel geld kosten als u niet de juiste keuzes maakt of zich vooraf niet goed voorbereidt. Het vinden van de juiste financiering voor uw ambities is een voorwaarde om te kunnen exporteren.

U bent startende im/exporteur

U heeft een jong bedrijf

U beschikt over beperkte interne geldstromen en zekerheden en bent voor financiering aangewezen op externe bronnen. U bent al bij uw bank geweest voor financiering met uw exportplan. Maar uw verzoek is tot nu toe afgewezen, omdat u over te weinig trackrecord en onvoldoende eigen financiële middelen, zekerheden en garanties beschikt. U bent op zoek naar een (optimale) mix van financiering.

Als startende im/exporteur vraagt u zich af:

 • – Waarom wil ik naar het buitenland? Wat is exact het doel van im/export?
 • – Waarin ben ik nu onderscheidend als ondernemer en geldt dat ook voor de internationale markt die ik op het oog heb?
 • – Waar in de wereld liggen er kansen? Welke landen? En hoe aantrekkelijk zijn deze landen voor mij?
 • – Is mijn organisatie in staat om te exporteren?
 • – Moet ik een plan opstellen waarin de financiële gevolgen voor export zijn uitgewerkt? Waarin moet ik extra in investeren?
 • – En welke financieringsbronnen spreek ik hiervoor aan? Welke mogelijkheden zijn er?

U bent im/exporteur op zoek naar nieuwe markten

Uw bedrijf bestaat al meerdere jaren (5 – 10 jaar). U hebt enkele medewerkers in dienst. Im/Export is al enkele jaren een bewuste keuze voor uw bedrijf. U wilt zich verder ontwikkelen op het terrein van im/export door op zoek te gaan naar nieuwe markten in het buitenland. U hebt financiering nodig voor het verkennen van deze nieuwe doelmarkten in het buitenland en de (technische) aanpassingen van het product, verpakking en juridische vereisten, die daarvoor nodig zijn.

U beschikt over interne geldstromen en zekerheden maar voor financiering bent u aangewezen op externe bronnen. U hebt een bestaande relatie met uw bank op het gebied van export maar uw bank is zeer terughoudend om uw nieuwe exportplannen te financieren, omdat u onvoldoende zekerheden en garanties kunt bieden en de ervaring in de nieuwe markt(en) nog ontbreekt. U bent op zoek naar een (optimale) mix van financiering.

Als im/exporteur naar nieuwe im/exportmarkten vraagt u zich af:

 • – Moet ik mijn product (technisch) geschikt maken of aanpassen voor de doelmarkten?
 • – Moet ik een speciale dienst of service gaan ontwikkelen voor deze doelmarkten?
 • – Heb ik mijn businessplan of im/exportplan op orde of moet deze aangepast worden voor de nieuwe plannen voor de nieuwe markten?
 • – Waarin moet ik extra investeren?
 • – En welke financieringsbronnen spreek ik hiervoor aan? Welke mogelijkheden zijn er?
 • – Moet ik op zoek gaan naar samenwerking met partners? En zo ja. Wie?
 • – Is mijn organisatie klaar voor deze nieuwe markten?

U bent ervaren im/exporteur in een bestaande buitenlandse markt

Uw bedrijf bestaat vele jaren (> 10 jaar). U hebt meerdere medewerkers in dienst. U im/exporteert al vele jaren. Im/Export is vanzelfsprekend voor uw bedrijf en daarmee een bewuste keuze. U bent zeer goed bekend met de bestaande buitenlandse markten waarnaar/van u im/exporteert. U ziet zelfs extra afzet- en groeikansen als u uw im/exportorganisatie anders inricht. Hier moet u echter (grootschalige) investeringen voor doen.

U beschikt over ruime interne geldstromen en zekerheden maar voor financiering bent u aangewezen op externe bronnen. U hebt een bestaande relatie met uw bank op het gebied van export en deze is bereidt een deel ervan te financieren. U bent op zoek naar een (optimale) mix van financiering.

Als ervaren im/exporteur in bestaande buitenlandse markten vraagt u zich af:

 • – Hoe richt ik mijn organisatie in het buitenland zodanig in, waardoor ik een groter marktbereik kan behalen met minder inzet van middelen?
 • – Hoe richt ik een zelfstandig inkoop/verkooppunt in, in het buitenland?
 • – Hoe kan ik mijn samenwerking met handelspartners in het buitenland verbeteren of heb ik aanvullende partners nodig?
 • – Hoe financier ik deze (her)inrichting van mijn im/export organisatie?
 • – Waarin moet ik aanvullend investeren?
 • – En welke financieringsbronnen spreek ik hiervoor aan? Welke mogelijkheden zijn er?

Werk als (startende) im/exporteur uw plannen uit in een goed onderbouwd im/export plan en financieel plan. Deze kunt u vervolgens gebruiken om in gesprek te gaan met de diverse financiers zoals uw bank, investeerders en overheidsinstellingen, bijvoorbeeld het RVO. Zorg ervoor dat u over voldoende financiële kennis beschikt en uw plannen goed kunt pitchen.

Heeft u (extra) ondersteuning nodig voor de eerste stap in het buitenland, maak dan gebruik van de regeling Starters International Business.

Hoe financier ik mijn internationale ambities?

Wat zijn de mogelijkheden om uw internationale ambities te financieren? Wilt u een totaal overzicht van financieringsmogelijkheden, stuur ons dan een bericht en wij kunnen u hierover uitgebreid informeren

Voordat u externe financiers benadert, kijk eerst of er middelen binnen uw eigen bedrijf zijn om financiële middelen vrij te maken. Dit kan u kosten besparen. Financiering kost immers altijd geld.

Veelal is uw huisbankier de eerst aangewezen bron en aanspreekpunt voor financieren. Maar uw bank kan huiverig zijn uw plannen te financieren. Dit is m.n. het geval als u als (jong) bedrijf nog niet over grote interne geldstromen, over onvoldoende garanties en zekerheden beschikt voor financiering en/of geen trackrecord heeft opgebouwd in het buitenland. Veelal hebt u nog geen bestaande relatie met uw bank op het gebied van im/export. U kunt dan eerst op zoek gaan naar andere financieringsmogelijkheden, zoals overheidsregelingen en –subsidies en externe financiering, alvorens verder in gesprek te gaan met uw bank. Daarbij kunnen overige subsidies internationaal ondernemen tevens interessant voor u zijn.

Het resultaat van deze mogelijkheden leidt tot een ‘mix van financiering’ voor uw im/export ambities.

Wie kan me hierbij helpen?

Er komt veel kijken bij de financiering van uw exportambities. Vaak weegt dit echter niet op tegen de voordelen. Indien u vragen heeft, neem dan contact op met een adviseur van de Financieringsdesk. Hij/zij kijkt graag met u mee, geeft u inzicht in de volgende stap(pen) en schakelt indien nodig naar andere organisaties (o.m. RVO.nl) die u verder kunnen helpen met uw exportplannen.

Tips

 • Stel een optimale mix samen naar financieringsmogelijkheden.
 • Schakel ONS als een subsidieadviseur in bij het aanvragen van complexe internationale subsidies en regelingen.
 • Raadpleeg de subsidiewijzer van RVO.nl voor een overzicht van subsidies en financiering, wij als officieel RVO Consultant kunnen u hierover uitgebreid informeren en adviseren. Bel of E-mail ons geheel vrijblijvend !

Een bijzondere Blauwe 100% Chardonnay wijn, die op natuurlijk basis deze unieke, authentieke en originele blauwe kleur heeft verkregen. Dit op basis van een speciaal filter proces en komt van de anthocyaan uit de schil van de blauwe druif, dit is een stof die en planten en fruit voorkomt. De wijnmakers haalden deze stof uit de Chardonnay druif en voegden deze toe aan hun wijn om iets geheel nieuws te creëren op een puur natuurlijke manier. De aromatische frisheid en gebalanceerde, licht zoete smaak creëren een harmonieus geheel. Gecombineerd met de blauwe kleur resulteert dit in een gedurfde en unieke wijn. Aromatisch, fris en half zoet.”Bij welk gerecht zou dit passen, hoe drinkt het het lekkerst, half zoet bij een temperatuur van 5-7 Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de consument, die geen professional is, ervan vindt. El Vino Revolución de Espanade Spaanse Bodega Blue Perfer heeft met de introductie van de 1e Blauwe Chardonnay voor een ECHTE revolutie in de wijnwereld gezorgd !BL U is op natuurlijke basis van 100% chardonnay druiven en zonder kleurstoffen gemaakt een unieke en nieuwe Trendy wijn.Vino Azul van BL U is de perfecte chardonnay voor de echte wijn liefhebber die eens wat anders op tafel wil zetten. Vino Azul van BL U heeft een eigen persoonlijkheid, een frisse zachte smaak met volle textuur in combinatie met een heerlijke fruitige nasmaak. De Chardonnay van BL U is zeer expressief met een fruitig aroma van mango, perzikschil & appel. Deze Vino Azul van BL U wordt aanbevolen bij Bbq, gegrild wit vlees, varkensvlees, witte vis, meerdere zeevruchten óf gewoon als aperitief.

http://www.anwb.nl/vakantie/bulgarije/informatie/douane

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/douane_voor_bedrijven/douane_voor_bedrijven